ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

      Τo Οικολογικό Σχολείο είναι ένα Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα που είναι κάτω από την αιγίδα της CYMEPA  και σχεδιάστηκε για να κοινοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση της σχολικής μονάδας για το περιβάλλον. Αυτή η διαδικασία βοηθά τους μαθητές να αναγνωρίσουν την αξία των περιβαλλοντικών θεμάτων και να υιοθετήσουν την κατάλληλη στάση ζωής. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να καταστήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και δράση ως ένα σημαντικό μέρος της ζωής των μαθητών ενός σχολείου. Τα Οικολογικά Σχολεία δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων αλλά και επιβράβευσης. Το βραβείο  δεν περιλαμβάνει κανένα χρηματικό ποσό αλλά μια πράσινη σημαία που δίνεται στο σχολείο το οποίο καταφέρνει να συμπληρώσει με επιτυχία τα βασικά σημεία του προγράμματος. Κύριος στόχος μας είναι οι μαθητές, μέσα από διάφορα μαθήματα, επισκέψεις και εκδηλώσεις, να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση. Το σχολείο μας έχει μια επιτυχημένη δράση. Εκτός από την απόκτηση της πράσινη σημαίας την ακαδημαϊκή χρονιά που μας πέρασε 2013-14 το σχολείο μας βραβεύτηκε από τον αξιολογητή του προγράμματος Δρ.Μιχάλη Ιερείδη για την πολύ καλή δουλειά, την εξαιρετική τεκμηρίωση και την πολύ καλή εμπλοκή της σχολικής κοινότητας.  

img img

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 - Κατασκευή αφισών, με μηνύματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 1ης συνάντησης του Οικολογικού Ομίλου.

img img

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - Δημιουργία κατασκευών, σχετικών με την οικολογία, την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η δραστηριότητα έγινε στα πλαίσια της 2ης συνάντησης του Οικολογικού Ομίλου.

img

Περιβαλλοντική επίσκεψη στο μονοπάτι της φύσης «Καληδόνια»: Τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 πραγμτοποιήθηκε εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Πεδουλά.

img

Διακόσμηση των κατασκευών που δημιουργήθηκαν στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας: Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης του Οικολογικού Ομίλου διακοσμήθηκαν τα τρία «R» της ανακύκλωσης: REDUCE - REUSE - RECYCLE (Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση). Αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή, τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου.

img

Βράβευση του Γυμνασίου-Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ και διατήρηση της πράσινης σημαίας: Το Γυμνάσιο-Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και η οικολογική του ομάδα διακρίθηκε στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», αφού έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία του προγράμματος για τρεις συνεχείς σχολικές χρονιές (2013-2016). Η βράβευση έγινε την Τρίτη 14/06/2016 στις 10:00 π.μ., στο κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

img

Ο βοτανόκηπος του σχολείου μας: Κύριος σκοπός της δημιουργίας του σχολικού βοτανόκηπου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώνονται για τη σημαντική διατροφική αξία των βοτάνων.


 

Επικοινωνήστε μαζί μας