ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ευρωπαϊκά Προγράμματα   

   

  Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, το σχολείο μας συμμετείχε και συνεργάστηκε με δυο σχολεία της Ελλάδας, το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ομάδα μαθητών της Β' Λυκείου μαζί με ομάδα μαθητών του σχολείου της Κέρκυρας, ασχολήθηκαν με το θέμα «Ελευθερία - Εφηβεία» και δημιούργησαν δράσεις, όπως αφίσα, comics και βίντεο, μέσω των οποίων παρουσίασαν το θέμα τους. Ομάδα μαθητών της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας, συνεργάστηκε με ομάδα μαθητών από το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ασχολήθηκαν με το θέμα: «Διατροφή ως παράγοντας πρόληψης νοσημάτων: δέκα λόγοι να τρέφομαι υγιεινά, δέκα τρόποι να το πετύχω». Οι μαθητές μελέτησαν θέματα που σχετίζονται με τις τοπικές καλλιέργειες στις χώρες τους και τη σχέση τους με τη διατροφή, κατέγραψαν τις καθημερινές διατροφικές συνήθειές τους και με ερωτηματολόγια διενέργησαν έρευνα, προκειμένου να δημοσιεύσουν σε κοινό λεύκωμα πρακτικές, ιδέες και χρήσιμες συνήθειες για ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

   

 • BRUSSELS meeting - a brochure   2019

 • Mobility to ITALY   2019

 • Mobility to GREECE   2019

 • Mobilize YOUrself - Studying and Working in the EU   2019

 • JA-YE Europe                                                                                          

   

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JUNIOR ACHIEVEMENT YOUNG ENTERPRISE – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

   

  Το ΓυμνάσιοΛύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και φέτος συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο καινοτόμο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Achievement Young Enterprise», το οποίο εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

  Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των νέων στον επιχειρηματικό τομέα και στην καινοτομία, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της οικονομίας. Στοχεύει επίσης, στην κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας και οργάνωσης μιας επιχείρησης.

  Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό είναι για όλους, μαθητές και καθηγητές, μια υπέροχη εμπειρία γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, συγκινήσεις και πολλή δουλειάΗ συνεργασία, η ομαδική δουλειά, ο υγιής ανταγωνισμός και οι  επιχειρηματικές δεξιότητες είναι μόνο μερικά από όσα αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα.

  Στο σχολείο μας αναπτύχθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια πέντε «μαθητικές επιχειρήσεις/εταιρείες» βασισμένες στις αρχές της επιχειρηματικότητας. Ο κάθε εμπλεκόμενος μαθητής είχε τον δικό του ρόλο του στην εταιρεία. Όλες οι εταιρείες εξέδωσαν και πώλησαν μετοχές για να διαμορφώσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.

  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές εκπομπές και εμπορικές εκθέσεις για σκοπούς προβολής και διαφήμισης της εταιρείας και των προϊόντων τους.

   

  Περισσότερα

  portfolioΣχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

   ΟΛΥΜΠΙΟΝ

  Επικοινωνήστε μαζί μας